sunjuttu

Oppisopimuksen ennakkojakso

Kokeile niin tiedät

 

Työnantajille

Työnantaja, haluatko löytää itsellesi sopivia työntekijöitä ja tutustua ennakkoon potentiaalisiin oppisopimusopiskelijoihin? Oppisopimuksen ennakkojakso on uusi tapa löytää työntekijöitä yritykseesi. Samalla edistät työllisyyttä ja autat juuri sinun alastasi kiinnostuneita löytämään oman paikkansa työelämässä.

 
 

Ennakkojakson aikana henkilö perehtyy yrityksesi tarjoamiin työtehtäviin ja toimialaan opintokäynneillä ja työharjoittelussa. Jakson aikana sinulla työnantajana on hieno mahdollisuus tutustua oppisopimuksesta kiinnostuneeseen työntekijänä ja ihmisenä – ilman palkanmaksuvelvoitetta.

Harjoittelun kesto sovitaan tapauskohtaisesti. Oppisopimuksen ennakkojakson eri vaihtoehtoihin voit tutustua tarkemmin oppilaitosten kotisivuilla.

 

Mikä on Oppisopimuksen ennakkojakso?

sairaanhoitaja

Oppisopimuksen ennakkojakso on osa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta (Valma-koulutus), joka on kestoltaan joustava, maksimissaan vuoden.

Oppisopimuksen ennakkojakso on vahvasti työelämälähtöinen koulutusjakso, jonka aikana oppisopimuksesta kiinnostuneet valmentautuvat työelämän yleisiin pelisääntöihin, kehittävät työelämätaitojaan ja kartoittavat omia vahvuusalueitaan ja kiinnostuksen kohteitaan tutustumiskäyntien sekä harjoittelujakson kautta.

Ennakkojakso on räätälöity kokonaisuus, jonka aikana arvioidaan opiskelijakohtaisesti oppisopimuskoulutuksen edellytyksiä ja sovitetaan opiskelijan kiinnostus ja yrityksen tarpeet yhteen. Ennakkojaksolla tapahtuva harjoittelu on tehokas tapa tutustua työntekijään/opiskelijaan ja hänen kykyihinsä ennen mahdollisen oppisopimuksen solmimista.

Ohjataan yhdessä

Työnantajana et jää yksin Oppisopimuksen ennakkojakson aikana. Opettaja ja ohjaaja ovat käytettävissä koko opintojen ajan ja ohjauskeskusteluja käydään säännöllisesti. Työharjoittelu suunnitellaan yhteistyössä työnantajan, opiskelijan ja oppilaitoksen kesken.

Työpaikkaohjaajan opas (PDF) ›
Työnantajatilaisuuksien materiaalit ›

kokki
OKM